Rólunk

Családommal és barátainkkal régóta járjuk a természetet, így küldetésemmé vált, hogy a közeli dombok rejtett és eldugott szépségét megmutassam másoknak is. Az ötletelések során felfedeztem az erdő gyógyító hatását, a fák és az állatok megfigyelése sokszor segítettek egy-egy nehéz időszakon túllendülni. Csámborgó játékos kalandtúrát először Hunor keresztfiam szülinapjára készítettem az abaligeti denevér ösvényen, – jobbnak láttam, ha egy játszóház helyett az erdőbe jönnek ünnepelni. Annyira tetszett a délután a csipet csapatnak, hogy bátorítottak, máskor is szervezzek ilyen jellegű túrákat, én pedig megfogadtam a tanácsot. Játszani, felfedezni, megtalálni a szépséget, nincs is ennél jobb dolog, legyen az ember felnőtt vagy gyerek. Mindig is szerettem a kicsiket, azóta nekem is született két fiam, 7 unokatesójuk pedig sokat segít az ötletelésekben. A kreatívság az életem része, melyet kamatoztatni tudok a túrák egyedi kialakítása során, így öröm számomra minden együtt töltött játékos kalandtúra.     
Mottóm “csak vidáman…” 

Ádámcsók Eszter

Ádámcsók Eszter

Kicsi korom óta járom a közeli erdőket, így helyismeretemmel járulok hozzá vállalkozásunkhoz. Ipari alpinistaként a köteles feladatokban tudok segíteni, de a fákról és madarakról tanultakat is igyekszem átadni. 
Feleségem ötletinek megvalósításában szoktam segíteni, ami a családunknak is jó, hiszen így sok időt töltünk együtt a természetben, amit mindannyian szeretünk. 
 

Csesznok Mátyás

Csesznok Mátyás

Már gyerekként is magukkal ragadtak a titokzatos történetek, a logikai feladványok, szerettem új világokat kitalálni és alkotni. Amikor felnőttem, és gyermek- és ifjúsági táborok szervezője lettem, mindig próbáltam kilépni a megszokott mederből. Belecsempésztem a programba olyan rendhagyó játékokat, mint a színház vakon vagy a „Szabadulj ki éjjel a zárt templomból!”. És a lelkes reakciók magukért beszéltek. Játékosként eszméletlen élmény tud lenni egy szabadulószoba. Ahogy telik az idő, ahogy aztán mégis falakba ütközik az ember, majd egyszerre jön a nagy áttörés, és végül kinyílik az ajtó. Felemelő sikerélmény.
Ötletgazdaként pedig óriási kihívás olyan játékot létrehozni, ami ezt az adrenalinlöketet, egyben hajmeresztő és feloldódó hatást képes kiváltani. Nagyon hálás vagyok, hogy úgy sodort az élet, hogy Esztivel megismerkedhettem Abaligeten, és így bekapcsolódhattam a Csámborgó munkájába.

Szemerei Eszter

Szemerei Eszter

55 éves vagyok, 5 gyermek édesapja. Eredeti szakmám szerint festőművész, de sokmindent megtanultam az idők folyamán, és szeretem a gyerkőcöket. 6 évig tanítottam a legkülönfélébb összetételű osztályokban, és 14 évig voltam túravezető az Abaligeti Barlangban. Nagyon megtetszett a Csámborgó programok kreativitása és a vidám hangulatú közös munka.

Madarász Gábor

Madarász Gábor